Rejsegilde Nørtlehuset i Mou

Nørtlehuset i Mou

Mou får et samlingshus i naturen uden for døren mellem Skolen, Pleje- og Aktivitetscenter og Rehabiliteringscentret. Nørtlehuset er et samarbejde om naboskab mellem de kommunale matrikler og med KystbySamrådet. 4 forvaltninger er med i tiltaget om at etablere det fælles hus og uderum - til gavn for børn, unge, ældre og gamle.

Fredag 16. november 2018 var der rejsegilde og fest for at hylde de lokale håndværkere og med bedste ønsker for det nye hus. Nørtlehuset med store vinduer og højt tag og udearealerne med ampfiplads, bål, træer, overdækning betyder, at vi har et sted tæt på naturen med ly og læ for vind, regn og sol.

Huset er designet af formand for KystbySamrådet Egon Møldrup, som er tovholder på projektet sammen med ergoterapeut Lise Nevstrup Andersen, der har fokus på tilgængelighed så kørestolsbrugere kan være med i de fælles aktiviteter i huset og udearealerne omkring.

Udearealerne formes  i samarbejde med Park & Natur fra By- og Landskabsforvaltningen. Pengene er kommet fra By- og Udviklingspuljen til landdistrikterne ved Sundheds- og Kulturforvaltningen. Egon Møldrup er ansat på Mou skole i  Skoleforvaltningen og Lise Nevstrup Andersen i Ældre-og Handicapforvaltningen.

 

HVAD KAN NØRTLEHUSET BRUGES TIL:

At nørtle betyder at her kan vi lave håndværk, fx snitte, synge, plante blomster, lære biologi, lave teater. Huset og pladsen er et sted at mødes og et sted at lære af hinanden. Her er også plads til at drive den af. Her er rum til børn, unge, ældre og gamle – uanset om det er på to ben, med rollator eller i kørestol.

I og omkring huset kan der foregå spontane eller planlagte tiltag. Reglen er dog, at alle er velkomne og inviteres med. Fx når en lærer planlægger at have undervisning i huset, så må de gamle komme med i undervisningen eller sidde og se på.  Eller når de gamle planter blomster, så skal de inviterer de børn med, som kommer til plantebordet.